Academie
Opleiding

Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0

Word expert in mantelzorgondersteuning.

Wil jij je verder ontwikkelen in mantelzorgondersteuning, en doe je dat graag samen met collega’s van andere organisaties? Dan is deze opleiding mantelzorgondersteuning 2.0 interessant voor jou.

De Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0 is een verdiepingsopleiding. Belangrijke thema’s in de opleiding zijn – naast balansvraagstukken – het ondersteunen van specifieke doelgroepen, het opzetten van lokale samenwerkingsverbanden en het verstevigen van je eigen positie als expert.

VOOR WIE

Professionals die mantelzorgers ondersteunen, waaronder mantelzorgconsulenten, mantelzorgmakelaars, mantelzorg coördinatoren, aandachtfunctionarissen mantelzorg, onafhankelijke cliëntondersteuners, poh-ers, casemanagers dementie en sociaal werkers. Enkele jaren werkervaring is een vereiste om mee te kunnen doen.

Duur

9 dagen
9.30 - 16.30 uur

LOCATIE

MantelzorgNL, Sparrenheuvel 38, Zeist en online

Deelnemers

12 - 15 deelnemers

Registerpunten

Voor bij Registerplein geregistreerde professionals. (ID nummer opleiding: 423710)

49,5

Studiebelasting

85 uur

Lesdagen

Eens in de twee weken op woensdag

Kosten

€ 3.480 inclusief lesmateriaal.

Kosten met aanvullend abonnement mantelzorgondersteuning

€ 2.510 per deelnemer, inclusief lesmateriaal.

Bekijk de training in de agenda.
Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je op methodische en systeemgerichte wijze (overbelaste) mantelzorgers te begeleiden en te ondersteunen. Je ontwikkelt hiervoor vaardigheden en je krijgt handvatten om mantelzorgers te helpen hun draaglast te verminderen en draagkracht te vergroten. En je weet dit te monitoren.

Verschillende onderdelen van trainingen van MantelzorgNL zijn geïntegreerd in deze opleiding, zoals de Basistraining Sociaal juridische dienstverlening (SJD) aan mantelzorgers , trainingen over verschillende doelgroepen en de Workshop BordjeVol.

Trainers / sprekers

Natalia Vermeulen

advies@mantelzorg.nl

Natalia is bij MantelzorgNLpro werkzaam als adviseur en trainer. Ze is een ervaren allrounder met een open en nieuwsgierige houding. Daarmee weet…

Programma

Wat anderen van de opleiding vonden

Deze opleiding is vorig jaar zeer gewaardeerd door de deelnemers. Hierbij enkele reacties:

Manon: ‘Er is bij mij echt een verandering ontstaan in de manier van denken. Ik wil mijn kennis blijven verbreden om zo zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen helpen. Wat kan er anders/beter etc! Ik ben constant bezig met het signaleren van dingen die geoptimaliseerd kunnen worden.’

Mirjam: ‘Ik vond het een voorrecht. Bedankt voor deze mooie cursus, jullie enthousiasme en deskundigheid!’

José: ‘Dank voor de mooie, inspirerende, leerzame & waardevolle momenten. Ik ben er een ‘rijkere’ mantelzorgconsulent door geworden.’

 

Gerelateerde trainingen

Alle gerelateerde trainingen
Training
Methode Familiezorg en Familiegesprek

2 dagdelen, Eigen locatie

Een aandoening, ziekte of een ingrijpende gebeurtenis raakt niet alleen degene die het overkomt, maar heeft impact heeft op de hele familie….

Lees meer
Training
Positieve Gezondheid en gesprekken voeren met mantelzorgers

2 Introducties van 1,5 uur (online) en 2 Werksessies van 5 uur, Eigen locatie

In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit Positieve Gezondheid. En ook professionals die mantelzorgers ondersteunen merken steeds meer dat…

Lees meer
Training
Hoe start je een lotgenotengroep voor mantelzorgers?

1 dagdeel, Eigen locatie

Wil jij leren hoe je een lotgenotengroep opzet en coördineert? Dan is deze training iets voor jou. Lotgenotencontact voor mantelzorgers is heel…

Lees meer
Webinar
Ik zoek vervangende zorg (respijtzorg)

1 uur, Online

Informeer mantelzorgers over het belang en de mogelijkheden van respijtzorg via dit webinar dat je kunt aanbieden aan mantelzorgers in jouw regio….

Lees meer