Academie
Opleiding

Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0

Word expert in mantelzorgondersteuning.

Wil jij je verder ontwikkelen in mantelzorgondersteuning, en doe je dat graag samen met collega’s van andere organisaties? Dan is deze opleiding interessant voor jou.

De Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0 is een verdiepingsopleiding. Belangrijke thema’s in de opleiding zijn – naast balansvraagstukken – het ondersteunen van specifieke doelgroepen, het opzetten van lokale samenwerkingsverbanden en het verstevigen van je eigen positie als expert.

VOOR WIE

Professionals die mantelzorgers ondersteunen, waaronder mantelzorgconsulenten, mantelzorgmakelaars, mantelzorg coördinatoren, aandachtfunctionarissen mantelzorg, cliëntondersteuners en sociaal werkers. Enkele jaren werkervaring is een vereiste om mee te kunnen doen.

Duur

9 dagen
9.30 - 16.30 uur

LOCATIE

MantelzorgNL, Sparrenheuvel 38, Zeist, Nederland

Deelnemers

12-16

Lesdagen

Eens in de twee weken op woensdag

Registerpunten

Voor bij Registerplein geregistreerde professionals. (ID nummer opleiding: 423710)

49,5

Studiebelasting

85 uur

Individuele training

Kosten

€ 3.480 per deelnemer, inclusief lesmateriaal.

Kosten met aanvullend abonnement mantelzorgondersteuning

€ 2.510 per deelnemer, inclusief lesmateriaal.

Beschikbare data

Ook beschikbaar als incompany training
Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie.

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je op methodische en systeemgerichte wijze (overbelaste) mantelzorgers te begeleiden en te ondersteunen. Je ontwikkelt hiervoor vaardigheden en je krijgt handvatten om mantelzorgers te helpen hun draaglast te verminderen en draagkracht te vergroten. En je weet dit te monitoren.

Verschillende onderdelen van trainingen van MantelzorgNL zijn geïntegreerd in deze opleiding, zoals de Basistraining Sociaal juridische dienstverlening (SJD) aan mantelzorgers , trainingen over verschillende doelgroepen en de Workshop BordjeVol.

Tijdens de opleiding ontvang je huiswerkopdrachten die jou helpen de methodische en systeemgerichte werkwijze toe te passen. De opleiding rond je af met een eindopdracht, direct gekoppeld aan je eigen organisatie. Met de opleiding versterk je dus niet alleen jezelf maar ook je organisatie.

Als je de eindopdracht afsluit met een positief resultaat, dan ontvang je van MantelzorgNL het diploma Opleiding mantelzorgondersteuning 2.0.

Trainers / sprekers

Natalia Vermeulen

advies@mantelzorg.nl

Natalia is bij MantelzorgNLpro werkzaam als adviseur en trainer. Ze is een ervaren allrounder met een open en nieuwsgierige houding. Daarmee weet…

Lieke Bos

l.bos@mantelzorg.nl

Lieke geeft trainingen aan mantelzorgers en professionals. Voor mantelzorgers gaan deze merendeels over grenzen stellen, weerbaarheid & mindset, positieve gezondheid en inzicht…

Programma

Wat anderen van de training vonden

Femke: De beste stap tot nu toe in mijn carrière? De opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0! lees hier waarom 

 

Manon: Er is bij mij echt een verandering ontstaan in de manier van denken. Ik wil mijn kennis blijven verbreden om zo zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen helpen. Wat kan er anders/beter etc! Ik ben constant bezig met het signaleren van dingen die geoptimaliseerd kunnen worden.

Mirjam: Ik vond het een voorrecht. Bedankt voor deze mooie cursus, jullie enthousiasme en deskundigheid!

José: Dank voor de mooie, inspirerende, leerzame & waardevolle momenten. Ik ben er een “rijkere’ mantelzorgconsulent door geworden.