Mantelzorg als Liefdevolle Plicht

Mantelzorg als Liefdevolle Plicht

Mensen met een Indische of Molukse achtergrond ervaren mantelzorg vaak als een liefdevolle plicht. Waarom dat zo is en wat dat betekent voor de ondersteuning lees je op deze pagina’s.

We duiken eerst in de geschiedenis. Door de verhalen over de oorlog en migratie begrijp je beter waar mantelzorgers met een Indische en Molukse achtergrond nu tegenaan lopen. Dit schept ook vertrouwen en dat is een basis van een goede samenwerking.

Nederland wordt daarbij steeds meer divers. Nu al kent bijna 25% van de Nederlanders een migratieachtergrond. Cultuursensitief leren werken zou daarom eerder regel dan uitzondering moeten zijn.

Wegwijzers Liefdevolle Plicht

Wil jij aan de slag met passende ondersteuning van Indische en Molukse mantelzorgers? Kies dan onderaan deze pagina jouw vakgebied en ontdek onze inspirerende aanzet met lees-, kijk- en luistertips. Alle informatie en verdieping kun je hier ook downloaden in onze Wegwijzer Liefdevolle Plicht.

Wat leverde Liefdevolle Plicht op?

Binnen Liefdevolle Plicht zijn wegwijzers, filmpjes, waaiers, factsheets, liedjes, columns en meer ontwikkeld. Bekijk het overzicht.

Liefdevolle Plicht is een initiatief van MantelzorgNL, Stichting Pelita en LSMO en mede mogelijk gemaakt

door het ministerie van VWS als onderdeel van collectieve erkenning Indische gemeenschap.