Dag van de Mantelzorg

Petitie Stop de #regelkolder

Teken hier de petitie Meer dan 10.000 gingen je voor!

 

Stapels formulieren in onbegrijpelijke taal, bewijs aanleveren dat je wel écht voor je naaste zorgt en organisaties die langs elkaar heen werken. Mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste zijn gemiddeld 4 uur per week bezig met regeltaken. Vier op de tien mantelzorgers geeft aan dat het hen moeite kost om deze taken te doen, blijkt uit de meest recente peiling van het Nationaal Mantelzorgpanel.

Deze regelkolder moet stoppen.

Stop de #regelkolder. Teken de petitie
Maak mantelzorgers belangrijker dan regels.

 

Politici en vakbonden ondertekenden al

Dogukan Ergin, DENK

Kijk wie de petitie nog meer ondertekenden

MantelzorgNL zette de petitie op met 6 samenwerkingspartners: Alzheimer Nederland, Ieder(in), Mantelzorgelijk, Patiëntenfederatie Nederland, Per Saldo en Seniorencoalitie (ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM, SOMNL). Daar sloten: AMVN, Landelijke Platform Odense huizen en LOC zich later nog bij aan.

Met alle handtekeningen onder de petitie Maak mantelzorgers belangrijker dan regels, willen we duidelijk maken dat er een einde moet komen aan de regelkolder.

Wil jij de petitie helpen verspreiden? Ga naar de toolkit Dag van de Mantelzorg.

KiesWijzer Mantelzorg

Omdat er op 22 november 2023 Tweede Kamerverkiezingen zijn, heeft MantelzorgNL politieke partijen input gegeven voor hun programma’s om zo aandacht te vragen voor de positie van mantelzorgers en de problemen waar zij tegenaan lopen. Benieuwd wat er in de verkiezingsprogramma’s staat over mantelzorg? Op KiesWijzer Mantelzorg zie je per partij wat hun mantelzorgplannen zijn.

Volg jij onze socials al? Zie LinkedIn, Facebook, Instagram en X.