Onderwerp

Werk

Combineer je als mantelzorger je zorgtaken met een betaalde baan? Dan ben je niet de enige: één op de vier werknemers doet dit. De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. Hoe kun je dit makkelijker maken? Je leest het hieronder.

Uitgelicht artikel

Verlofregelingen voor mantelzorgers

Als werkende mantelzorger kun je gebruikmaken van verschillende verlofregelingen: calamiteitenverlof, kortdurend zorgverlof en langdurend verlof. Elke werknemer heeft recht op deze verlofregelingen, omdat het wettelijke regelingen zijn. Wel kunnen er in jouw cao afwijkende afspraken of voorwaarden staan. Dan gaat de cao boven de wettelijke regeling. Vraag dit na bij je werkgever. Je kunt de cao en/of aanvullende afspraken inzien of opvragen bij de afdeling Personeelszaken.
Lees meer

Handige tips

  1. Doorloop de wegwijzer: Hoe combineer je werk en mantelzorg

  2. Bespreek je mantelzorgsituatie met je leidinggevende.

  3. Voorkom dat je in deze valkuilen voor werkende mantelzorgers stapt.

  4. Voor ondersteuning kun je terecht bij de HR afdeling, bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werker.

‘Mantelzorgen doe ik met liefde maar het was geen bewuste keuze’

Lees het verhaal van Roelie.

Uitgelicht artikel

Flexibel werken

Kun je werk en zorg lastig combineren? Het kan helpen om de werktijden aan te passen of minder uren te werken. Hier zijn wettelijke mogelijkheden voor. Wet Flexibel Werken De Wet Flexibel Werken regelt de mogelijkheid voor werknemers om thuis of op gunstige tijden te werken. En ook aanpassing van de arbeidsduur. Dit betekent dat je het recht hebt om hierom te vragen bij je werkgever. Je werkgever kan dit echter wel weigeren. Kijk voor de voorwaarden op Rijksoverheid.nl. De wet geldt niet voor bedrijven met minder dan tien werknemers. Hoe...
Lees meer