Nieuws

Nieuw tv programma: BN’ers nemen tijdelijk zorgtaken van mantelzorgers over

In Zorg uit handen nemen zes Bekende Nederlanders tijdelijk de zorgtaken van mantelzorgers over. Zo kan de mantelzorger even op adem komen. En krijgt de kijker een beeld van de impact van mantelzorg. Zorg uit handen is vanaf 2 september om 22.10 uur te zien bij Max op NPO 1.

De bekende Nederlanders zijn: Joris Linssen, Johnny de Mol, Najib Amhali, Olcay Gulsen, Edsilia Rombley en Stef Bos. Elke aflevering blijft een van hen bij een zorgvrager.

Via MantelzorgNL doen drie mantelzorgers mee aan het programma Zorg uit Handen van Omroep Max

Aflevering 1: Johnny de Mol – maandag 2 september, 22.10 uur, NPO 1

Twan (60) heeft een zeldzame spierziekte en zijn vrouw Mirella (60) zorgt als zijn mantelzorger de hele dag door voor hem. Alles komt op haar schouders terecht en daarnaast werkt ze ook nog vier dagen. Mirella heeft door alle drukte en stress al twee keer een burn-out gehad. Ze wil heel graag een aantal taken overdragen aan de thuiszorg, maar dat wil Twan niet. Presentator Johnny de Mol neemt voor een paar dagen de zorg van Mirella over, zodat zij een paar dagen bij kan komen op Mallorca. Gaat het Johnny als mantelzorger lukken om Twan te overtuigen van het belang van thuiszorg?

Aflevering 3: Najib Amhali – maandag 16 september, 22.10 uur, NPO 1

Voor cabaretier Najib Amhali is zorgen voor een ander een vanzelfsprekendheid vanuit zijn Marokkaanse cultuur. Hij stapt voor een paar dagen in de rol van mantelzorger en ontlast vader Huug (63), die voor zijn 24-jarige zoon Robert zorgt. Robert lijdt aan niet aangeboren hersenletsel en is licht verstandelijk beperkt. Najib, zelf vader, komt er snel achter dat mantelzorgen een emotionele rollercoaster is.

Aflevering 5: Edsilia Rombley – maandag 30 september, 22.10 uur, NPO 1

Vianna (25) zorgt al vanaf jonge leeftijd voor haar moeder (56) en broer (22) die beiden zwakbegaafd en autistisch zijn. Artiest Edsilia Rombley neemt voor een paar dagen de mantelzorgtaken over van de jonge mantelzorger, zodat zij voor het eerst in haar leven op vakantie kan. Maar hoe is het om ineens verantwoordelijk te zijn voor een gezin dat je niet kent?

Meer informatie

Kijk voor alle afleveringen op: Zorg uit handen