Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november de Dag van de Mantelzorg steken we mantelzorgers een hart onder de riem. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak vinden ze de zorg vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Op de Dag van de Mantelzorg laat heel Nederland dat weten.

Ook dit jaar zijn er leuke, lieve en passende uitjes, workshops en ontmoetingen. Speciaal voor mantelzorgers om er even uit te zijn, de boel de boel te laten.

Want het is niet alleen het zorgen wat je dagelijkse agenda vult. Het zijn ook al die regels, formulieren en telefoontjes waar je mee belast wordt zodra je mantelzorger bent. Dit jaar staan we daar extra bij stil.

Een dag in het jaar om mantelzorgers te bedanken is mooi. Echt met zijn allen een vuist maken om het zorgen aangenamer te maken, is nog mooier.

Maak mantelzorgers belangrijker dan regels

Mantelzorgers zijn gemiddeld 4 uur per week bezig met regelzaken. Denk aan de stroom formulieren, het van het kastje naar de muur worden gestuurd, het telkens moeten aanvragen en bewijzen leveren. Dat moet anders!

Met de hashtag #regelkolder geven we aan hoe onnodig en hoe ridicuul soms die regels zijn.

Wie helpt mantelzorgers door niet te verwijzen naar een collega maar het zelf op te lossen met die collega? Wie schrijft brieven die mantelzorgers kunnen begrijpen? Wie ziet mantelzorgers als gelijkwaardige partners met een eigen kijk op zorgen en het inrichten van hun leven?

Teken de petitie Maak mantelzorgers belangrijker dan regels

Steun de mantelzorgers om de regeldruk te verminderen. Teken de petitie, omdat je ook vindt dat dit niet langer zo kan. Mantelzorgers staan al genoeg onder druk. Mantelzorgers zijn belangrijker dan regels.

Help mee om dit de politiek duidelijk te maken, zeker nu zo voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

De petitie vind je binnenkort op deze pagina.