Blog van Koen

Avondklok

Mantelzorger Michiel hoopte nog zó dat zijn zoon ‘de beste jaarwisseling ooit’ zou beleven door het vuurwerkverbod (blog 8 december 2020). Ik hoop dat zijn wens is uitgekomen.

In ons ‘Vinexdorp’ hebben de meeste mensen zich gedragen; de zware donderslagen en de hoge vuurpijlen waren er wel, maar van minder mensen. Dat er toch een volle brievenbus en wat afvalbakken geklapt zijn, had geen invloed op het beoogde doel: De zorg werd niet overbelast. De schade is hersteld, over tot de (wan)orde van de dag.

Mijn drukte de vorige keer over Fluiters & Co is achteraf bekeken wel wat overdreven. Er blijken meer mogelijkheden om je onvrede en angst te uiten. Lang leve de (a)sociale media. Maar ik heb makkelijk praten; ik kan m’n ei kwijt in een blog.

Vorige week heb ik weer eens een enquête ingevuld. Deze keer over avondklok en vaccinatie. Ik heb het geluk dat mijn vrouw thuis woont, en ik ook. Voor haar hoef ik niet na negen uur de straat op.

Wie dat wel moet, om iemand te helpen die een flatje boven de winkels heeft -lekker overal dichtbij- die mag hopen dat hij de twee na-negen-uur-verklaringen snel genoeg uit de jas kan halen om aan oom agent te laten zien; en een escorte krijgt om veilig bij z’n cliënt te komen.

Helaas heeft die klok wel invloed op mijn welbevinden als mantelzorger; even wat drinken bij een goede vriend tussen negen en elf zit er even niet meer in. We azen op een droge zaterdag voor een goede wandeling. Maar niet in de natuur: te druk daar en schapen worden onrustig. En ook niet over een wandelfietspad; pas op voor de Schotse Hooglanders en wielrenners met een te korte middelvinger.

Inmiddels zijn mijn vrouw en ik getest. Allebei negatief. Ik ben dat wel vaker maar nu pakt het een keer goed uit.

Nog even geduld a.u.b. tot iedereen z’n zegje gedaan heeft over de volgorde van vaccineren. Over een paar maanden is het zomer. Het terrasje lonkt: de onrust- en vuurwerkstoker, de mantelzorger, ze strijken naast elkaar neer.

Ik ben Koen
Ik ben Koen. In 1981 ben ik getrouwd met Wil. Drie jaar later werd haar vermoeden bevestigd: Multiple Sclerose (MS) . Wat dat voor ons met zich meebracht? In mijn blogs wil ik jullie daarover bijpraten aan de hand van actuele thema’s.