Ga naar de inhoud

Blog van Koen

De beste vakantie sinds jaren

Op de dag dat we willen vertrekken, weigert onze CV ketel dienst. Je zou haast denken dat er alvast iemand aan de gaskraan draait om de beperkte voorraad te verdelen. Met veel gedoe krijg ik de ketel weer aan de praat. Ik kan verder met het inpakken van onze Kangoo, een logistieke uitdaging. De hoeveelheid zorgspullen die mee moet, is aanzienlijk gegroeid. Als sluitstuk manoeuvreert mijn vrouw haar ‘little tank’ achterin de auto, klaar voor vertrek.

File

We doen twee uur over de reis die normaal een uur duurt; ‘de drukste spits van na corona’ hoorde ik later. En toch sta ik liever in een Nederlandse file omdat een brug gerepareerd moet worden dan dat ik van een slecht onderhouden Italiaanse brug af kiep. In de file naast ons wordt druk geappt. Ik kijk voor me, heb makkelijk praten, ik werk thuis…

Aankomst

We zijn dus op vakantie! Niet ‘een weekje er tussenuit naar een huisje’. We gaan een volle week naar een vakantiebungalow op een park voor (andere) gewone mensen. We houden er niet zo van om tussen te veel lotgenoten te bivakkeren.

Het huis(je) is prima. Schoon, met zorgbed, een plafondlift en een onderrijdbaar keukenblad. En het is de plaatselijke thuiszorg gelukt om mijn aanvraag van maanden geleden in te plannen.  Dat we nieuwe verzorgsters van alles moeten uitleggen, nemen we voor lief. Ondertussen vermaak ik me met de wasmachine en de droger. Mooi dat die er ook zijn.

Het enige dat ik mis, is de jacuzzi. Voor mantelzorgers toch wel een must, vind ik. Zet ik op m’n bucketlist. Lijkt me wel iets voor een mantelzorgverwendag.

Verjaardag

Die eerste dag is mijn vrouw ook nog jarig. Grootse vieringen zijn al een poosje uit beeld, nu doen we het helemaal alternatief. Onze dochter komt met haar gezin ‘s avonds eten en het gezin van onze zoon heeft via het vakantiepark een grote bos bloemen geregeld!

Bezigheden

Onze huishoudelijke hulp draait graag ons huis binnenstebuiten als we een keer weg zijn; maar op een dag laat ze weten dat er geen warm water is. Oei, dus toch die CV ketel weer… Het lukt om de monteur te koppelen aan onze hulp. We zitten er weer warm bij.

De aangepaste keuken blijkt voor mijn vrouw nu toch een drempel. Aan de keuken ligt het niet. Het is de MS die haast ongemerkt verder sluipt. Voor de regendagen hebben we beiden genoeg hobbymateriaal bij ons. Als het droog is, verkennen we de omgeving en twee mooie, rustige eetgelegenheden waarover we getipt zijn; aan het strand, dichtbij het park. Er wordt niet gevraagd naar de corona app. Een speciale parkeerontheffing maakt de uitjes compleet.

De lat

Het klinkt misschien wat vreemd, maar voor ons was het de beste vakantie sinds jaren. Misschien hebben we te lang aangekeken tegen een lat die te hoog lag. We hebben ‘m wat lager gelegd. En kunnen er weer overheen kijken.

Ik ben Koen
Ik ben Koen. In 1981 ben ik getrouwd met Wil. Drie jaar later werd haar vermoeden bevestigd: Multiple Sclerose (MS) . Wat dat voor ons met zich meebracht? In mijn blogs wil ik jullie daarover bijpraten aan de hand van actuele thema’s.