Blog van Yvette

De jongleur

Als een volleerd jongleur houd ik dagelijks alle ballen in de lucht:

  • De groene: zorg voor onze dochter
  • De blauwe het werk
  • De oranje: het huishouden
  • De gele: school
  • De kleine paarse: vrije tijd
  • De regenboog: mijn prachtige kleurrijke gezin
  • De rode: het ziekenhuis

Behendig houd ik ze in de lucht

Nog even alles in de lucht houden en dan vakantie. En dan zouden er een aantal in de doos belanden. Oh wat keek daar naar uit. Ik zou alleen de groene, regenboog, paarse, en af en toe de oranje gebruiken voor mijn jongleerkunsten.

De jongleur heeft vakantie

De vakantie was nog niet begonnen of de eerste ballen sprongen alweer uit de doos.

Een afspraak voor onze zoon voor controle in het ziekenhuis. De fysio kondigde aan naar een andere praktijk te gaan. Gelukkig een nieuwe gevonden en wanneer is de intake? In de vakantie…

Inentingen voor onze dochter die vanwege haar gezondheid vervroegd moeten worden. Ik had bij allemaal kunnen zeggen: “Sorry, deze jongleur heeft vakantie”, maar het zijn zo nog altijd minder ballen dan wanneer alles na de vakantie plaatsvindt.

Dan ren ik weer van hot naar her en moet alles ook nog in mijn werkagenda passen. Als koorddanser blijf ik oefenen met balanceren, want een goede balans vinden blijft lastig.

En toen kwam daar geheel onverwachts weer die rode bal “het ziekenhuis” in het

spel. Onze dochter werd in de tweede week van de vakantie ziek en kwam in het ziekenhuis te liggen. Gelukkig mocht ze na twee dagen weer naar huis en thuis verder herstellen. Gauw gooien we de rode bal weer in de doos en behendig, maar toch met enige moeite houd ik nog een aantal ballen in de lucht en daar is dan eindelijk toch nog die mooie grote roze bal: VAKANTIE.

Ze is voldoende hersteld zodat we nog op vakantie kunnen.

Ik ben Yvette
Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldzame stofwisselingsziekte cystinose. De vele medicatie- en zorg momenten bepalen hun dagelijks ritme. Yvette geeft een kijkje in hun leven, het leven waarin ze werken, met veel liefde voor hun kinderen zorgen, plezier maken, huilen en lachen. Maar ook waarin de intensieve zorg voor hun dochter centraal staat.