Blog van Yvette

De operatie

Daar was dan de dag, de dag dat deze mantelzorger zelf hulp nodig had. Ik wist dat het eraan zat te komen en de nodige voorbereidingen waren getroffen. Het was een kwestie van mij erbij neerleggen. En daar was dan de dag; ‘s morgens nog eerst met mijn dochter naar het ziekenhuis, net op tijd thuis en door naar het andere ziekenhuis voor de operatie aan mijn hand.

Aanvaard hulp

Twee en een half jaar geleden was de operatie aan mijn andere hand geweest dus ik wist wat mij te wachten stond. De les die ik toen geleerd heb is leg je erbij neer, aanvaard hulp en laat de dingen op zijn beloop. Met deze wijsheid heb ik voldoende rust gehouden braaf alle oefeningen gedaan en hulp aanvaard. Ergens moet ik ook wel om mijzelf lachen, er lag voor 11 keer een maaltijd in de vriezer en nu 8 weken later liggen er nog 8 maaltijden in de vriezer. En nu die relaxte stand vasthouden.

Ik ben Yvette
Yvette is getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Haar dochter heeft de zeldzame stofwisselingsziekte cystinose. De vele medicatie- en zorg momenten bepalen hun dagelijks ritme. Yvette geeft een kijkje in hun leven, het leven waarin ze werken, met veel liefde voor hun kinderen zorgen, plezier maken, huilen en lachen. Maar ook waarin de intensieve zorg voor hun dochter centraal staat.