Blog van Koen

Komkommertijd

Het zou komkommertijd moeten zijn. Dit jaar voelt dat anders dan normaal. Bij de één staat het regenwater aan de lippen, terwijl de ander de adem inhoudt door extreme bosbranden. Dit soort problemen kunnen zomaar het pad van de mantelzorger kruisen. Ooit wilde ik een reddingssloep uit het zolderraam kunnen lanceren. Inmiddels denk ik over een vlot dat wordt aangedreven door de elektrische rolstoel van mijn vrouw. Ik zwem er wel achteraan.

Hoog tijd om in te zoomen op mijn miniwereld.

Vakantiewerk

In komkommertijden heb ik vaak vakantiewerk. Met een sleutelbos en een paar handleidingen struin ik de wijk door. Deze twee weken mag ik ook een volkstuintje met Turks fruit en exotische groentes bijhouden.

Uitjes

De oudste kleindochter (11) is aan de beurt voor een daguitje met opa. We gaan met het OV naar haar eerste keus: Madurodam. Ze weet al dat ze later wat voor het land wil betekenen. We bekijken alvast het Haagse Torentje en fantaseren over een auto met chauffeur.

Met mijn vrouw ben ik naar Ikea geweest, dat ging net. Voor haar ogen te veel vormen en kleuren. Ik overleef dit soort uitjes door uitzicht op het restaurant. Helaas bleek dit nu geminimaliseerd tot een koffiecorner. We gaan naar huis met een kussentje dat nog niet past ook. Mijn fout.

Onze ‘Mevrouw Stofzuiger’ is twee weken op vakantie geweest. Dat zuigen lukt me nog wel, maar strijken….. Blij dat ze weer terug is!

Ik mail me rot

Tussendoor mail en bel ik me rot door een besluit van de zorgverzekeraar; die heeft de apotheek als leverancier van zorgproducten gedeletet. Uit eigen beweging schakelt de huisarts of apotheek andere -mij onbekende- leveranciers in. En zo komt de ene pakketbezorger met een doosje verband en de volgende die een tubetje zalf wil afleveren. Daar heb ik het mes in gezet. Alles gaat nu via onze vaste en goede leverancier. En nu maar hopen dat het een poosje zo blijft.

4 + 1 = 5

Er moest ook een nieuwe zorgaanvraag naar de verzekeraar. Een dag later komt een berichtje: ‘U hebt uw bestanden in twee sessies aangeleverd. Voor u is het 4 +1 = 5, maar zo tellen wij niet; wees blij dat u het nog een keer mag proberen, maar let wel op het maximale aantal MB’s.’ Een dag later: ‘u bent weliswaar op tijd begonnen met uw aanvraag, maar wij weten nu al dat wij er langer over gaan doen dan de gebruikelijke twee maanden.’ Enz.

Elke dag wat leuks

Gelukkig ben ik er ook een paar dagen tussenuit geweest. Rugzak op, met het OV naar een hotelletje en elke dag wat leuks. Even niet nadenken over drempels en een inrijdbaar toilet in een historisch stadje. Onze dochter deed de 24 uurs waarneming. Ze is vier handen op één buik met haar moeder; haar man was thuis voor de kinderen. Win – win voor allemaal.

Tussen de bedrijven door heb ik teruggekeken naar de Webinar ‘de Waarde van de Mantelzorg.’ Heel veel erkenning en herkenning. Dat helpt.

Straks nog even naar de volkstuin van de buren, tijd voor een komkommer.

Ik ben Koen
Ik ben Koen. In 1981 ben ik getrouwd met Wil. Drie jaar later werd haar vermoeden bevestigd: Multiple Sclerose (MS) . Wat dat voor ons met zich meebracht? In mijn blogs wil ik jullie daarover bijpraten aan de hand van actuele thema’s.