Blog van Antine

We gaan even op mute, zodat we thuis weer volop aan kunnen

Onze vakantiepret begint al in het najaar. Zijn we net terug van vakantie maken we weer plannen voor volgend jaar. We moeten er dan ook op tijd bij zijn willen we een geschikt vakantiehuis vinden. Inmiddels hebben we zo onze adresjes. We hoopten op het huis van vorig jaar zomer in Normandië. Helaas had de eigenaar het huis te koop gezet. Een kijkje op de site van ons andere adres met aangepaste woning in de Dordogne leverde ook niets op helaas. De weken in de zomervakantie 2022 waren al volgeboekt, vanwege de uitgestelde vakanties door corona.

Zonder drempels

Om tijdens onze vakantie onze rug te besparen zoeken we een vakantiewoning zonder drempels met een slaapkamer en ruime badkamer op de begane grond vanwege de rolstoel van onze zoon. En belangrijk een ruim toilet waar de douchestoel overheen kan, zodat mijn zoon zijn ontlasting kan doen. Voor ons is een camping geen optie. Met zoonlief in zijn douchestoel hobbelend naar de toiletten levert vast veel bekijks op, maar liever besparen wij ons deze blikken. Daarom zoeken we op Internet verder naar een vakantiehuis. In de filter van de zoekfunctie vinken we aan geschikt voor een rolstoel. Mijn man vindt een mooie locatie in Italië.

Luiers

Is de een al bezig met het inpakken van de kleren, reken ik uit hoeveel pakken luiers we mee moeten nemen. De maat voor mijn zoon is niet meer te koop, dus een voorraad mee is geen overbodige luxe. Ik bel de Apotheekzorg om te vragen of de levering naar voren kan worden geschoven, zodat ze niet midden in onze vakantie langskomen en ik thuis gekomen niet mis grijp. Helaas krijg ik het bericht dat de luiers niet op voorraad zijn en ik na de vakantie terug moet bellen. Ik heb meteen een to do voor als we weer terug zijn.

Blij, maar

Vakantie betekent voor ons dat onze zoon niet naar de dagbesteding gaat, maar de hele dag bij ons is. We zijn blij dat hij mee kan, maar dat neemt niet weg dat met de vakantie de zorg er niet is. Sete heeft met alles hulp nodig. Inmiddels is hij twaalf jaar. Kunnen kinderen op deze leeftijd zich zelf vermaken, moeten wij dit met hem doen. Naast de verzorging gaan wij met hem zwemmen, wandelen en spelen.

Even geen controles

Vakantie heeft wat voeten in de aarde, maar we zijn blij met zijn vieren te kunnen gaan. Onze zoon geniet van bij ons zijn en is toe aan even geen therapie. De zorgen blijven tijdens vakantie, maar vakantie betekent voor ons even geen controles in het ziekenhuis, aanvragen van Wmo-hulpmiddelen, gesprekken met therapeuten en begeleiders van de dagbesteding en de pgb-administratie. Wij gaan even op mute, zodat we thuis weer volop aan kunnen.

Ik ben Antine
Ik ben Antine en moeder van een dochter en zoon. Mijn zoon heeft een ernstige meervoudige beperking als gevolg van de zeldzame chromosoomafwijking deletie 3p25.3-26.3. Met mijn blogs hoop ik anderen te laten inzien dat meedoen in de samenleving voor hem niet zo vanzelfsprekend is. Het vraagt veel van ons gezin en de mensen om hem heen. Gelukkig levert dit naast moeilijke ook mooie momenten op.