Blog van Koen

Zorgen doen we samen

Ik ben al een poosje niet zo in de stemming; ik zeg het maar gelijk. Voor een groot deel ligt dat aan mijn karakter, gedomineerd door overjarige genen. Een ander deel zet ik maar op de coronarekening.

Stemming 1

Een jaar geleden werden er hele maatregelen op basis van de helft van de kennis genomen. Nu lijkt het omgekeerd. ‘Vermeerdering van kennis is vermeerdering van smart.

Het gevolg: een toename aan ‘dissidenten’; een goede vriendin zegt dat zij en haar man zich niet laten vaccineren. Ik krijg geen vinger achter haar redenering. Dit weekend was ik getuige van een hoorbaar coronafeestje in de buurt; drie jongvolwassen stelletjes waren bij elkaar gekropen tot 2 uur ’s nachts. Mijn stemming wordt er niet beter op. Oordopjes in, dan sta ik morgenochtend weer fris aan bed.

Stemming 2

Een paar jaar geleden vond er een aardbeving plaats in het zorglandschap: de permanente evacuatie van bejaarden (het woord dat het eerst in mij opkwam zal ik u besparen), de privatisering van de zorg, marktwerking en te veel zorgtaken naar gemeente.

De sinkholes die her en der ontstonden, konden worden opgevuld door u en mij: de mantelzorg onder de noemer van de participatiewet. Kijk maar hoe je het regelt, je hebt keus uit drie zorgwetten. Als het niet lukt: crowdfunding is hot.  En je kunt ook nog bij RTL terecht. Kom je nog op TV ook!

Stemming 3

Een paar weken geleden heeft onze gemeente het Wmo pgb-tarief met 35% verlaagd. Alleen voor informele hulp, daar kun je het makkelijkst in snijden. Weer zo’n onvoorspelbaar gat, daar gaat m’n stemming, terwijl het mij niet eens persoonlijk raakt. Mijn goed onderbouwde reactie zit in de mailbox van alle betrokkenen. (Van mijn vrouw mag ik dit niet zo zeggen: ‘dat komt arrogant over’)

Stemming 4

Binnenkort mag ik weer stemmen.

Inmiddels heb ik diverse stemwijzers ingevuld; hoewel mijn speerpunten in de loop van de jaren zijn verlegd, kom ik toch weer in de hoek uit waar ik al zat.

Of ik ga stemmen? Zeker.

Op een partij die zich er voor inzet dat het leven van jouw of mijn kind, vader, moeder of partner, broer of zus niet in een sinkhole terecht komt- en ons erin meesleurt. Mantelzorgers zijn meer dan alleen maar de reddingsbrigade.

Als er iemand mag zeggen dat een leven anders dan alleen economisch beoordeeld mag worden, dan zijn dat de verzorgers, de verplegers en de mantelzorgers wel. Het leuke is, dat meer kwaliteit niet meer hoeft te kosten. Stem en participeer.

Zorgen doen we samen.

Ik ben Koen
Ik ben Koen. In 1981 ben ik getrouwd met Wil. Drie jaar later werd haar vermoeden bevestigd: Multiple Sclerose (MS) . Wat dat voor ons met zich meebracht? In mijn blogs wil ik jullie daarover bijpraten aan de hand van actuele thema’s.