Nieuws

10 november: Dag van de Mantelzorg

Dinsdag 10 november is het voor de 23ste keer de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag staan we stil bij alle Nederlanders die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Zeker niet dit jaar, waarin je als mantelzorger zorgde tijdens de coronacrisis.

‘Vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist heel bijzonder! Het is daarom goed om op deze dag de schijnwerpers te plaatsen op al die mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander.’

Liesbeth Hoogendijk, bestuurder MantelzorgNL

 

Wat gebeurt er in het land?

In heel het land zijn er rond 10 november activiteiten voor mantelzorgers en ontvangen mantelzorgers een waardering. Door het coronavirus zijn dit jaar de activiteiten anders dan normaal. Vaak vinden ze online plaats. Wil je weten wat er in jouw gemeente gebeurt? Kijk dan op de website van Steunpunt Mantelzorg in jouw gemeente.

Verras iemand in jouw omgeving

Vriendin, broer of buurvrouw; iedereen kent wel iemand die op 10 november even in de schijnwerpers mag staan. Dat hoeft niet groots te zijn. Het kan bijvoorbeeld met een gratis kaartje via MantelzorgNL en Boomerang.

Gifjes via social media en WhatsApp

Speciaal voor de Dag van de Mantelzorg ontwikkelden we Gifjes. Dit zijn bewegende afbeeldingen die je kunt delen via WhatsApp of andere social media kanalen (Zoek bij GIF op ‘Mantelzorg’). Er zijn zes varianten.

Laat je zorg zien

Wie zijn al die mantelzorgers die dag in dag uit vol liefde voor een naaste zorgen? Dat willen we tijdens de Dag van de Mantelzorg extra zichtbaar maken. Doe je mee? Hoe? Deel op Social Media een foto, filmpje of verhaal van jouw zorg en plaats onder dit bericht #dagvandemantelzorg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.dagvandemantelzorg.nl