Nieuws

10 november Dag van de Mantelzorg: Verras een mantelzorger

Zondag 10 november is het voor de 22ste keer de Dag van de Mantelzorg. Een speciale dag in het jaar voor de 4,4 miljoen Nederlanders die het hele jaar door zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een dag om even de schijnwerpers te plaatsen op al die mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander.

‘Je bent mantelzorger, je wordt in de toekomst mantelzorger of je hebt straks zelf een mantelzorger nodig’, vertelt Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van mantelzorgorganisatie MantelzorgNL. ‘Oftewel, iedereen gaat in de toekomst met mantelzorg te maken krijgen. De meeste mantelzorgers ervaren gaandeweg dat intensief zorgen – zeker in combinatie een betaalde baan – zwaar kan zijn. En vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen’. Maar het is juist bijzonder, vinden ze bij MantelzorgNL.

Waardering voor mantelzorgers

MantelzorgNL is daarom initiatiefnemer van de Dag van de Mantelzorg. Het hele jaar staat degene voor wie gezorgd wordt centraal. Op de Dag van de Mantelzorg zetten we de mantelzorger zelf in het middelpunt en laten we zo zien hoe we mantelzorgers met z’n allen waarderen. Overal in het land organiseren gemeenten, organisaties voor mantelzorgondersteuning en bedrijven activiteiten en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering.

Verras met een kaartje

MantelzorgNL roept iedereen op om de mantelzorgers in je eigen omgeving te verrassen. Vriendin, broer of buurvrouw; iedereen kent wel een mantelzorger die op 10 november even in de schijnwerpers mag staan. Dat hoeft niet groots te zijn. Stuur bijvoorbeeld een gratis kaartje via MantelzorgNL en Greetz; een speciale actie die mogelijk gemaakt wordt door HandicapNL, VVV-cadeaukaart en maaltijdservice apetito.

Meer informatie

Kijk voor het versturen van deze kaart en andere informatie op www.dagvandemantelzorg.nl