Nieuws

Mantelzorgers in de spotlight op 10 november: Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor hun zieke familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Op de Dag van de Mantelzorg zetten we daarom de spotlights op mantelzorgers: de onzichtbare helden. Want hun zorg mag gezien worden.

Voor de 24ste keer is MantelzorgNL de initiatiefnemer van de Dag van de Mantelzorg.

Lokale activiteiten en waardering

In heel het land worden daarom activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Zoals een gratis filmbezoek, een high tea of ontvangen mantelzorgers een verwenpakket. Daarnaast rijken veel gemeenten een mantelzorgwaardering uit.

Ook landelijk zijn er diverse acties voor mantelzorgers. Zoals:

Lancering podcast En toen was ik mantelzorger

De EO en MantelzorgNL lanceren de podcast ‘En toen was ik mantelzorger’. Radiopresentator Tom Herlaar gaat in gesprek met acht verschillende mantelzorgers. De eerste drie afleveringen kun je 10 november beluisteren via de bekende streamings-apps en op eo.nl/podcasts

Nationale ombudsman publiceert magazine over mantelzorg

Met onder meer een achtergrondartikel over de stand van zaken, een interview met onderzoeker Jeanine Stam over de visie van de ombudsman, een interview met de Mantelzorglijn en praktijkverhalen. Lees het magazine hier.

Radiospots

Luister naar de radio naar Qmusic, Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, 100% NL, Slam!FM, Sublime en ClassicNL en je hoort de speciale Dag van de Mantelzorg-radiospot voorbij komen.

Mantelzorgtest

Mantelzorgers kunnen vanaf vandaag de Mantelzorgtest doen. Wie de test invult, krijgt antwoordt op de vragen: Hoe sta ik ervoor? En waar kan ik terecht voor hulp? Ga naar de mantelzorgtest.

Campagne Deel je zorg

MantelzorgNL doet mee aan de campagne Deel je zorg van het ministerie van VWS. De campagne roept mantelzorgers op de zorg te delen. Zie voor meer info mantelzorg.nl/deeljezorg.

Meer informatie

Dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten. Houd onze socials in de gaten en kijk op www.dagvandemantelzorg.nl.