Nieuws

Aandacht voor mantelzorg in laatste debat over ouderenzorg

Over twee maanden zijn er verkiezingen, toch spreekt de huidige Tweede Kamer nog veel over ouderenzorg. Daarbij komt ook mantelzorg aan bod.

Toekomst van de ouderenzorg

In het laatste debat van 14 september jl. ging het over de toekomst van de ouderenzorg. Kees van der Staaij (SGP) pleitte in het debat voor concrete maatregelen om mantelzorgers te ondersteunen. Hij doelde daarbij op zaken zoals het verruimen van verlofregelingen, het verhogen van de jaarlijkse mantelzorgwaardering en het belastingstelsel aanpassen zodat niet alleen werken maar ook zorgen loont. Nico Drost (ChristenUnie) had in zijn inbreng ook veel aandacht voor mantelzorgers en pleitte voor meer ruimte voor mantelzorg en mantelzorgverlof.

Harry Bevers (VVD) vroeg om versterking van mantelzorgers, in de zorg voor hun naaste. De VVD wil samen met de ChristenUnie de mogelijkheden van meer mantelzorgverlof verkennen. Lucille Werners (CDA) pleitte voor het makkelijker maken van het plaatsen van een mantelzorgwoning op eigen terrein.

Prinsjesdag

Vandaag is het Prinsjesdag. MantelzorgNL laat snel weten wat de plannen en financiële gevolgen voor de zorg en de mantelzorger zijn. Nog voor straks de verkiezingscampagnes van start gaan, komt er nog een debat over ouderenzorg. MantelzorgNL zal ook voor dat debat opkomen voor de belangen voor de mantelzorger.