Nieuws

Dag van de Mantelzorg 2023: ‘geef mantelzorger alle steun’

Vandaag op de Dag van de Mantelzorg geven we alle mantelzorgers de schouderklop die ze zo enorm verdienen. Een groot dank je wel voor iedereen die voor een ander zorgt! Om die reden zijn er vandaag in heel het land activiteiten, maar is mantelzorg ook veel in het nieuws. En terecht.

Mantelzorgers zorgen belangeloos voor hun naasten en besparen daarmee de samenleving enorm veel geld (44 miljard). Door het personeelstekort in de zorg, wordt mantelzorgers ook steeds vaker gevraagd bij te springen.

Petitie Stop de #regelkolder

Mantelzorgers verdienen daarom maximaal ondersteuning en waardering. Helaas schiet dat nogal eens tekort. Zo zijn mantelzorgers gemiddeld 4 uur in de week bezig met regeltaken, wat kan leiden tot overbelasting en frustraties. Daarom zijn we de petitie Stop de regelkolder gestart, met inmiddels al ruim 7000 handtekeningen.

Daarnaast roepen we politici op nu het verschil te maken voor mantelzorgers, want dat is echt nodig.

‘Maak drastische keuzes voor een mantelzorg­vriendelijke samenleving. Erken dat er steeds meer wordt geleund op mantelzorgers, ook door de professionele zorg, en neem actie om mantelzorgers echt te onder­steunen op het gebied van inko­men, verlof, wonen en het leven.’

Meer informatie

Lees het opinieartikel in AD Politici, toon lef en geef mantelzorger alle steun, van Esther Hendriks, bestuurder van MantelzorgNL in het AD.

En teken de petitie Stop de regelkolder, samen kunnen we het verschil maken voor mantelzorgers.

Bekijk welke politici, werkgevers en vakbonden de petitie al ondertekenden.