Nieuws

Ervaar jij als mantelzorger regeldruk? Doe mee met de enquête

Hoeveel last ervaar jíj als mantelzorger van het invullen van formulieren voor zorg, hulp of ondersteuning? Krijg jij correct en tijdig antwoord op jouw vragen? Of heb je weleens het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd? Doe mee en vul de enquête in.

Minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil administratieve taken en knellende regelgeving waar mantelzorgers soms tegenaan lopen verminderen.

Enquête regeldruk

Wij horen daarom graag jouw ervaringen met administratieve taken en regels in de zorg voor jouw naaste(n). In de periode van dinsdag 2 april tot en met woensdag 10 april kun je, via het Nationaal Mantelzorgpanel, een enquête invullen over de knelpunten die je als mantelzorger ervaart.

Klik hier om je aan te melden voor het panel. Als panellid  krijg je automatisch bericht dat de enquête kan worden ingevuld.

Denk met ons mee?

Jouw ervaring is van groot belang! Op basis van de resultaten van de enquête adviseert een denktank van ervaringsdeskundigen en experts de minister over het verminderen van administratieve taken en regels. Het advies wordt in het najaar van 2019 aan de minister overhandigd.

Doe mee aan de enquete regeldruk bij mantelzorg

Meld je aan voor het panel. Na inschrijving krijg je automatisch bericht dat de enquête is ingevuld.

Meer weten?

De denktank Mantelzorg wordt begeleid door De Argumentenfabriek. Lees meer over het project.