Nieuws

Hoe gaat het met Stephanie, Koen, Yvette, Antine en Michiel?

Dagbestedingen en scholen sluiten. Ziekenhuizen, apotheken en huisartsen nemen maatregelen. Angst voor besmetting. Onze bloggers kregen er afgelopen weken mee te maken. Hoe ze daarmee omgingen lees je in hun blogs:

Gezapig

Het was het eerste corona-weekend. De beslissing om scholen, kinderdagopvang en dagbesteding te sluiten was nog niet gemaakt. Toch besluiten we als gezin in thuisquarantaine te gaan vanwege het verminderde weerstand van onze gehandicapte dochter Anna Sophie.

Lees verder in het blog van Stephanie

Alles liever dan een verpleeghuis’

Met vereende krachten lukt het om mijn vrouw thuis de beste zorg te geven. ‘Alles liever dan een verpleeghuis’ is haar en mijn gedachte. Onze beide kinderen zijn ermee eens; ze doen wat ze kunnen, maar hebben elk hun eigen gezin en wonen niet in de buurt.

Lees verder in het blog van Koen

Het virus

In een korte tijd staat het leven in het teken van het virus, het coronavirus. Bij de uitbraak in Wuhan lijkt het nog ver weg. Als de kinderen vragen ‘Mam, komt het ook naar Nederland?’, zeg ik heel nuchter ‘Oh ja hoor, het is een kwestie van tijd.’ Op dat moment besef je nog niet wat het voor iedereen zal gaan betekenen.

Lees verder in het blog van Yvette

Thuis blijven

Of ik mijn zoon kan opvangen de komende weken, vraagt de coördinator van de dagbesteding. Het is de dag na de verkondiging van minister Slob van onderwijs dat de scholen en kinderopvang dicht gaan. Hoewel kinderen met een beperking niet werden genoemd, ging ik er maar vanuit dat ook deze doelgroep thuis moest blijven. En ja hoor aan het eind van de ochtend kreeg ik bericht. Ook de dagbesteding van mijn zoon met een zeer ernstige meervoudige beperking sluit de deuren.

Lees verder in het blog van Antine

My Corona!

Dat liedje gaat de hele tijd door mijn hoofd. Al een paar weken lang. De muziekkenners zingen hem nu waarschijnlijk mee in hun hoofd en voor de niet kenners: heb je even weer wat te doen in deze coronatijd.

Lees verder in het blog van Michiel