Nieuws

Kom je ook naar een bijeenkomst ‘Moeder aan de Lijn’?

In de documentaire Moeder aan de Lijn zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg.

Meet-ups in 2019 en 2020

In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseren New Amsterdam en WeHelpen regionale meet-ups waarbij mantelzorgers aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn ervaringen uitwisselen. De host is een bekende Nederlander met affiniteit voor mantelzorg. Zoals Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma).

Ervaringen uitwisselen

Aan de hand van de documentaire praten we door over het onderwerp mantelzorg. Een bekende host gaat met het publiek in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Waarom doe je dat en wat betekent het voor jouw leven? Wie kunnen jou daarbij helpen en wie kun jij inspireren met jouw ervaringen? We wisselen ervaringen en kennis uit.

Herkenning en erkenning

Reacties op deze bijeenkomsten zijn positief: er is herkenning, er wordt begrip getoond en steun gegeven, tips en praktische informatie worden gedeeld tijdens een drie uur durend programma.

Kijk op moederaandelijn.nl/meetups voor een bijeenkomst in jouw regio.