Nieuws

Persconferentie 8 maart: Voorzichtig optimistisch maar geen noemenswaardige versoepelingen

Tijdens de persconferentie van 8 maart werd medegedeeld dat de situatie momenteel nog zo is dat noemenswaardige versoepelingen niet mogelijk zijn. Zo blijft het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen 1 persoon per dag. Ook is de avondklok met drie weken verlengd tot 31 maart 04.30 uur. Uitzondering hierop wordt gemaakt op de drie dagen van de verkiezingen om naar het stembureau te gaan en weer naar huis.

Voorzichtig optimistisch

Wel was demissionair premier Mark Rutte voorzichtig optimistisch. Hij gaf aan dat we als samenleving langzaam gaan richting een kanteling: een situatie waarin het aantal gevaccineerde mensen de overhand krijgen. Deze ontwikkeling gaat versoepelingen mogelijk maken.

Ook werd gemeld dat er bij verpleeghuizen 2 bezoekers per dag (ipv 1) per cliënt mogen langskomen, als iedereen in het verpleeghuis (bewoners en personeel) gevaccineerd is. Wanneer dit ingaat, is nog niet duidelijk. Er moet dan wel per locatie overleg zijn gevoerd met de cliëntenraad en de adviezen van het RIVM moeten goed zijn opgevolgd.

We zullen dus nog even moeten volhouden. Zodra er relevante ontwikkelingen zijn, zullen we hierover berichten.

Heb je vragen of heb je behoefte aan een luisterend oor?

De medewerkers van de Mantelzorglijn zitten voor je klaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00. Bel of app naar 030-760 60 55. Of mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl.