Nieuws

Tweede Kamer in gesprek over mantelzorg en werk

In april van dit jaar deed MantelzorgNL de oproep dat dit Kabinet teveel van de burger vraagt: én meer werken én meer voor elkaar zorgen, dat gaat niet samen! MantelzorgNL is heel blij dat leden van de Tweede Kamer dit onderwerp oppakken. Leden van zowel de commissie VWS én de commissie SZW gaan aanstaande donderdag met elkaar in gesprek gaan over de stijgende druk die op mantelzorgers ligt.

Rondetafelgesprek

In de vorm van een rondetafelgesprek praten de leden van de Tweede Kamer met mantelzorgers en professionals van onder andere het SCP, BredaMantelzorg, FNV en VNO-NCW. In de eerste ronde van het gesprek gaat het over mantelzorg in het algemeen. Esther Hendriks, bestuurder van MantelzorgNL is één van de sprekers. In de tweede ronde gaat het over de combinatie van werk en mantelzorg en spreekt o.a. Martijn de Wildt van Werk&Mantelzorg. In de derde ronde komen mantelzorgers zelf aan bod. Namens MantelzorgNL spreekt dan ervaringsdeskundige Stephanie van Witzenburg.

Integrale visie

MantelzorgNL vindt het heel belangrijk dat Kamerleden zich goed verdiepen in de situaties waar mantelzorgers voor komen te staan. Er komt steeds meer zorg bij de burger te liggen. Maar die burger is niet alleen mantelzorger, maar ook werknemer en bijvoorbeeld ook vrijwilliger. Dat vraagt om een goede visie die niet redeneert vanuit alleen zorg en welzijn, maar veel breder en veel integraler, waarin meer samenwerken met en meer ondersteuning van de mantelzorger centraal staat.

Meer informatie

Download de inbreng van MantelzorgNL:

Lees ook de position papers van andere partijen, zoals SCP en VNO-NCW