Nieuws

Tweede Kamer wil aandacht voor mantelzorgers bij coronamaatregelen

De Kamer wil dat ook de belangen van mantelzorgers worden meegenomen bij mogelijke coronamaatregelen. Dit kwam naar voren tijdens het debat over het coronavirus op 28 september 2022 in de Tweede Kamer.

Voorafgaand aan dit debat vroeg MantelzorgNL aan Tweede Kamerleden om belangen van mantelzorgers mee te wegen bij eventuele coronamaatregelen. Met succes.

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat zegde aan Kamerlid Liane den Haan toe aan het Maatschappelijk Impact Team (MIT) door te geven dat de Tweede Kamer wil dat ze de belangen van mantelzorgers meeneemt.

Wat is het MIT?

Het MIT adviseert het kabinet en de Kamer over de sociale (psychische), maatschappelijke en economische impact van coronamaatregelen. Het MIT heeft hierbij aandacht voor de belangen van bepaalde groepen, tot nu toe dus niet de belangen van mantelzorgers. Het MIT is aangehaakt bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet en de Kamer over de medische aspecten van te nemen coronamaatregelen

MantelzorgNL hoopt dat hiermee een start is gemaakt, zodat in het vervolg rekening wordt gehouden met de belangen van mantelzorgers bij coronamaatregelen.

Meer informatie

Brief van MantelzorgNL aan de Tweede Kamer