Podcasts over mantelzorg

Luister jij graag naar podcasts en wil je meer weten over mantelzorg? Luister dan naar onderstaande podcasts over mantelzorg.

Yasmine en het Rett Syndroom

De dochter van Michele heeft het Rett Syndroom. Michele vertelt in deze podcast over hoe het leven is met haar dochter Yasmine en haar andere kinderen.

Luister de podcast over Yasmine via Spotify

Dementie en mantelzorg. Onbereikbaar? Anders?

Over dementie en mantelzorg, voor het NOV project Samen Ouder Worden.

Door met dementie, podcast van Alzheimer Nederland

Als iemand van wie je houdt de diagnose dementie krijgt, staat je wereld even stil. Je zit vol met vragen waarvan de antwoorden niet meteen te vinden zijn. In deze podcast krijg je antwoorden op vragen direct na de diagnose.

Luister naar de podcast Door met Dementie

Zorgen, podcastserie van RTV Utrecht

Is de ouderenzorg van nu nog wel houdbaar? Wordt iedereen mantelzorger. Op deze vragen probeert Iris Tasseron antwoord te vinden in de podcastserie van RTV Utrecht Zorgen.

Van mantelzorg je werk maken

Hoe kun je mantelzorg met werk combineren en wat kan je doen als leidinggevende en werkgever? Wat zijn de uitdagingen als bestuurder en hoe kunnen wij allemaal beter omgaan met mantelzorg? Werkgeluid gaat met Liesbeth Hoogendijk hierover in gesprek. Vanuit haar eigen ervaring met mantelzorg en vooral vanuit haar visie dat je zorgen voor elkaar ook moet organiseren, zet ze zich al jaren in voor mantelzorgers in Nederland.

Luister de podcast

En toen was ik mantelzorger

Wat doet het met je als iemand ineens afhankelijk van je wordt? In deze 8 delige podcast van de EO, NPO Radio 5 en MantelzorgNL komt elke week een andere mantelzorgsituatie aan bod.

Luister alle afleveringen via eo.nl/podcasts  of via spotify:

  1. Mantelzorg in een gezin met kinderen
  2. Deel je zorg met anderen
  3. Ouders weer in huis nemen
  4. Een kind dat mantelzorg nodig heeft
  5. Mantelzorg voor meerdere mensen
  6. Zorgen in de laatste fase
  7. Moeder of mantelzorger?
  8. Zorgen voor je vrouw op leeftijd

Tussen thuis en verpleeghuis

Tussen thuis wonen en verpleeghuis komen steeds meer tussenvormen. Welke vormen dat zijn en wat erbij komt kijken voor jou als mantelzorger hoor je in de podcastreeks Tussen thuis en verpleeghuis.

De zieke mantelzorger

Hoe kunnen verzuimbegeleiders werkende mantelzorgers beter begeleiden? Daar gaat de podcast van WerkWaarde over, met mantelzorger Alexander van der Graaff en Natalia Vermeulen van MantelzorgNL. Luister via je favoriete podcast app.
Podcast De zieke mantelzorger