Podcasts over mantelzorg

Luister jij graag naar podcasts en wil je meer weten over mantelzorg? Luister dan naar onderstaande podcasts over mantelzorg.

Dementie en mantelzorg. Onbereikbaar? Anders?

Over dementie en mantelzorg, voor het NOV project Samen Ouder Worden.

Beluister de Aflevering 1.

Zorgen, podcastserie van RTV Utrecht

Is de ouderenzorg van nu nog wel houdbaar? Wordt iedereen mantelzorger. Op deze vragen probeert Iris Tasseron antwoord te vinden in de podcastserie van RTV Utrecht Zorgen.

Van mantelzorg je werk maken

Hoe kun je mantelzorg met werk combineren en wat kan je doen als leidinggevende en werkgever? Wat zijn de uitdagingen als bestuurder en hoe kunnen wij allemaal beter omgaan met mantelzorg? Werkgeluid gaat met Liesbeth Hoogendijk hierover in gesprek. Vanuit haar eigen ervaring met mantelzorg en vooral vanuit haar visie dat je zorgen voor elkaar ook moet organiseren, zet ze zich al jaren in voor mantelzorgers in Nederland.

Luister de podcast

En toen was ik mantelzorger

Wat doet het met je als iemand ineens afhankelijk van je wordt? In deze 8 delige podcast van de EO, NPO Radio 5 en MantelzorgNL komt elke week een andere mantelzorgsituatie aan bod.

Luister alle afleveringen via eo.nl/podcasts  of via spotify:

  1. Mantelzorg in een gezin met kinderen
  2. Deel je zorg met anderen
  3. Ouders weer in huis nemen
  4. Een kind dat mantelzorg nodig heeft
  5. Mantelzorg voor meerdere mensen
  6. Zorgen in de laatste fase
  7. Moeder of mantelzorger?
  8. Zorgen voor je vrouw op leeftijd

Tussen thuis en verpleeghuis

Tussen thuis wonen en verpleeghuis komen steeds meer tussenvormen. Welke vormen dat zijn en wat erbij komt kijken voor jou als mantelzorger hoor je in de nieuwe podcastreeks Tussen thuis en verpleeghuis.

De zieke mantelzorger

Hoe kunnen verzuimbegeleiders werkende mantelzorgers beter begeleiden? Daar gaat de podcast van WerkWaarde over, met mantelzorger Alexander van der Graaff en Natalia Vermeulen van MantelzorgNL. Luister via je favoriete podcast app.
Podcast De zieke mantelzorger