Academie
E-learning

Werken met de COM-interventie (palliatieve fase)

Leer als verpleegkundige of verzorgende in 5 stappen respectvol en opbouwend communiceren met mantelzorgers die zorgen voor iemand met een chronische en/of progressieve aandoening.

Deze e-learning volgt de COM-methodiek. Een wetenschappelijk onderbouwde methode die uitgaat van de behoeften van de mantelzorger. COM-interventie staat voor Communicatie over Ondersteuningsbehoeften van Mantelzorgers.

De COM-interventie is een effectieve en persoonsgerichte benadering, oorspronkelijk ontwikkeld voor het ondersteunen van mantelzorgers van patiënten in de laatste levensfase. Maar is ook inzetbaar voor de ondersteuning van mantelzorgers die zorgen voor iemand met een chronische en/of progressieve aandoening. Beide varianten bieden wij aan.

De COM-interventie is ontwikkeld in Engeland. Daar wordt het ‘CSNAT intervention’ genoemd. CSNAT staat voor ‘Carer Support Needs Assessment Tool’.

VOOR WIE

Voor (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden

Duur

45 minuten

LOCATIE

online

Varianten

Palliatieve fase en de niet-palliatieve fase

Bijzonderheden

MantelzorgNL mag de training onder licentie aanbieden. Alleen personen die deze training met succes hebben afgerond, mogen met de methode werken.

Licentie

Registerpunten

Voor bij Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals geregistreerde verpleegkundigen en verzorgenden. (ID nummer opleiding: 508815)

 

1

Incompany

Kosten

€ 16,- per deelnemer

Kosten met aanvullend abonnement mantelzorgondersteuning

€ 13,50 per deelnemer

De e-learning kun je hier bestellen.

Download hier de Gebruikersvoorwaarden e-learning.

Wil je de e-learning boeken in combinatie met een fysieke training of heb je vragen?

Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

Via de COM-methodiek leer je hoe je respectvol en constructief kunt communiceren en zo de behoeften van de mantelzorger in kaart te krijgen.

  • Je weet hoe je de 5 stappen van de COM-benadering in de praktijk kunt inzetten
  • Je hebt je verder verdiept in de thema’s verlies, rouw en verdriet
  • Je kent de MantelzorgBalans tool en weet wanneer je dit hulpmiddel voor mantelzorgers kunt aanraden

Wij mogen de training in Nederland onder licentie aanbieden. Alleen als je de training hebt gevolgd en met succes hebt afgerond, mag je met de methodiek werken.

Wat anderen van de training vonden

‘De e-learning is heel overzichtelijk en makkelijk te volgen. De filmpjes met uitleg maken de training heel duidelijk en je kan daarna praktisch aan de slag met de methode.’

Evelien Donker, Mee Plus ZHE

Gerelateerde trainingen

Alle gerelateerde trainingen
Workshop
Mantelzorgen met gezonde grenzen voor werkenden

2 uur, eigen locatie

Help medewerkers met mantelzorgtaken hoe ze hun eigen grenzen kunnen bewaken, voor een betere balans tussen werk en mantelzorg. De kans op…

Lees meer
Webinar
Workshop
Hoe voorkom je overbelasting bij medewerkers met mantelzorgtaken?

Webinar 1 uur online| Workshop 2 uur fysiek, online via Zoom

Ontvang praktische handvatten om medewerkers met mantelzorgtaken te ondersteunen. Leidinggevenden spelen een essentiële rol in het creëren van een werkomgeving waarin het…

Lees meer
Training
Herkennen en tegengaan van overbelasting bij de mantelzorger – Verdieping

1 dagdeel, eigen locatie of online

Herkennen, voorkomen en verminderen van overbelasting van mantelzorgers. Hoe doe je dat als (wijk)verpleegkundige en of verzorgende? Zorg en ondersteuning worden steeds…

Lees meer
Training
Goed samenspel met de mantelzorger voor verpleegkundigen en verzorgenden – Basis

1 dagdeel, eigen locatie of online

Wat zijn de wensen en behoeften van mantelzorgers? En welke rollen vervullen mantelzorgers in de praktijk? En wat betekent dit voor het…

Lees meer