Samen Beter Thuis: Online cursussen en video instructies

Samen langer thuis kunnen blijven wonen

Kan iemand het even voordoen?’ Vraag je je dat wel eens af? Bijvoorbeeld omdat je plotseling iemand in een rolstoel moet verplaatsen. Of een partner na een operatie moet helpen met het verzorgen of bij het veilig lopen. Of omdat je je afvraagt hoe je elleboogkrukken moet gebruiken na een operatie. Of misschien omdat je valpartijen wilt voorkomen?

Samen Beter Thuis maakt kennis van zorgprofessionals toegankelijk voor mantelzorgers en zorgontvangers. Op de website vind je veel filmpjes die een antwoord geven op veel zorghulpvragen, op het filmpje doet een zorgverlener ‘het even voor’. Zo krijg je praktische tips hoe je een situatie het best kunt aanpakken. Het zijn antwoorden op allerlei praktische vragen rond verzorgen en veilig blijven bewegen. Zo wordt kennis over zorghandelingen en vaardigheden gedeeld, met als doel minder overbelasting van mantelzorgers en zorgontvangers. En veiliger bewegen om  langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Voor wie?

Voor iedereen (mantelzorgers, zorgontvangers) die zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen, maar problemen gaat ondervinden door (lichamelijke) beperkingen. Ook professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in zorg en welzijn kunnen gebruik maken van Samen Beter Thuis. Zij kunnen zorgontvangers en mantelzorgers verwijzen naar de website als er problemen zijn met zorghandelingen en kunnen zelf ook cursussen volgen.
Hoe werkt het?

Op Samen Beter Thuis kun je online cursussen volgen en videoinstructies kijken:

Online Cursussen» De cursussen worden aangeboden rond een zorgthema. Tegen vergoeding van € 14,70 kan met vraag en antwoord het leereffect van de video instructies versterkt, verdiepend en interactiever worden. De cursussen worden aangeboden rond een zorgthema. Het bewijs van cursusdeelname geeft recht op korting in diverse thuiszorgwinkels.

Samen Beter Thuis» is daarnaast een open platform met honderden video-instructies met tips en adviezen over verzorgen en verplaatsen. De zijn ontwikkeld door zorgprofessionals met inbreng van mantelzorgers en zorgontvangers.
Er worden regelmatig handige tips uit de dagelijkse praktijk gedeeld met videobeelden.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De online cursussen van Samen Beter Thuis worden door een aantal zorgverzekeraars vergoedt in het aanvullende pakket. Controleer uw zorgpolis of u een aanvullende verzekering heeft met vergoeding voor mantelzorgcursussen.

Videoinstructie: tips om vallen te voorkomen: