Ambassadeur Mantelzorg

MantelzorgNL is op zoek naar een enthousiaste ambassadeur mantelzorg die als vrijwilliger aan de slag gaat in de eigen regio (bij voorkeur Zeeland, Limburg of Overijssel) voor MantelzorgNL.

Ben jij mantelzorger, maak je deel uit van het lokale of regionale netwerk en kan je heel goed breder kijken naar mantelzorg? Wil je naast je betaalde baan en/of mantelzorg vrijwilligerswerk doen voor een aantal uren in de maand?

Met de functie als Ambassadeur mantelzorg bij MantelzorgNL verzamel je signalen over de positie van de mantelzorger in jouw regio en breng je deze in tijdens het ambassadeursoverleg. Dit overleg vindt een paar keer  per jaar plaats in Zeist op het kantoor van MantelzorgNL.

We streven naar een goede landelijke spreiding en zijn met name op zoek naar ambassadeurs in de regio’s Brabant, Limburg, Noord-Holland, Overijssel en Gelderland. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk!

Wij bieden:

  • Een uitdagende rol rond een maatschappelijk thema dat zeer in de belangstelling staat.
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als ambassadeur.
  • Als ambassadeur van MantelzorgNL krijg je actuele informatie over mantelzorg, waardering, reiskostenvergoeding, een gratis lidmaatschap van MantelzorgNL en gratis toegang tot het scholingsaanbod van MantelzorgNL.
  • Op verzoek een getuigschrift.

Wat ga je doen:

Als ambassadeur ben je aanwezig bij het ambassadeursoverleg, dat twee tot drie keer per jaar bij elkaar komt. Daar ben je als mantelzorger goed op de hoogte van het lokale en regionale mantelzorgbeleid.

Je werkt vanuit huis en onderhoudt zelf de contacten in de regio met mantelzorgorganisaties.  Je bent aangemeld bij alle relevante nieuwsbrieven. Je hebt contactpersonen bij de lokale en regionale organisaties en je weet hen te vinden bij vragen. En je zorgt dat ze jou weten te vinden als er wat speelt.

Wat vragen we?

Je hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt. Je bent twee of drie maal per jaar aanwezig bij het ambassadeursoverleg en je bent goed op de hoogte van de lokale en regionale ontwikkelingen en het mantelzorgbeleid. Signalen kun je opvangen en inbrengen in het ambassadeursoverleg. Je bent goed in netwerken en weet wie je moet hebben voor welke vraag.

We verwachten dat je:

  • in staat bent om signalen op te vangen en lokaal of regionaal uit te zoeken wat er geregeld is voor mantelzorgers.
  • goed kunt netwerken binnen de lokale en regionale mantelzorgorganisaties en informatie opzoeken die van belang is.
  • sterk bent in het opbouwen van een vertrouwensband.
  • de belangen van MantelzorgNL kunt vertegenwoordigen.
  • de Nederlandse taal goed beheerst.

Heb je interesse?

Dan ontvangen wij graag jouw reactie. Mail je motivatie, ervaring en CV dan naar m.vanvuuren@mantelzorg.nl. Voor informatie kun je contact opnemen met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet via m.vanvuuren@Mantelzorg.nl (maandag en donderdag aanwezig).

Lees meer over werken als vrijwilliger bij MantelzorgNL.