Nieuws

Persconferentie: einde harde lockdown per 5 juni

Het aantal vaccinaties neemt rap toe en het aantal coronabesmettingen neemt af. Demissionair premier Mark Rutte maakte daarom vandaag versoepelingen bekend.

Voor mantelzorgers is het vooral relevant dat je vanaf 5 juni 4 mensen mag ontvangen. Dit is nu 2 personen. Geef jij mantelzorg? Dan kunnen er naast jou nog vier mensen op bezoek komen bij degene voor wie jij zorgt. Daarnaast kan de wijkverpleegkundige of thuishulp gewoon komen. Zij tellen niet mee voor de maximaal 4 bezoekers per dag.

Vaccineren

Het vaccineren gaat nu in een vlot tempo door. Helaas geldt voor mantelzorgers dat zij geen voorrang krijgen in het vaccinatieschema.

Wil jij weten wanneer jij aan de beurt bent? Kijk dan op Prikuitnodiging en afspraak. Als je geboortejaar aan de beurt is dan hoef je niet op een uitnodigingsbrief te wachten maar je kunt online al een afspraak maken. Wil je eerst even kijken hoe het werkt om online een afspraak, bekijk dan op uitlegprilafspraak.nl. Een telefonische afspraak kun je  maken op het moment dat de uitnodigingsbrief op de mat valt.

Lees meer over