Blog van Maike

Iets van jou alleen

De eerste prik zit erin bij Paul en mij en binnenkort volgt de tweede! De vaccinaties geven ons rust en ruimte om ons leven weer een beetje op te pakken.

Maar we hebben het samen thuis zijn goed doorstaan. Het was niet altijd makkelijk, ik had vooral last van het ontbreken van de scheiding werk-prive. Als ik beneden kom aan het eind van mijn werkdag, dan heb ik net 8 uur lang voor iemand anders gedacht. Ik heb dan echt even behoefte aan ruimte voor mijn eigen gedachten. Maar Paul is dan net 8 uur alleen geweest met zijn gedachten en wil graag contact. Dat heeft een aantal keer flink gebotst. Gelukkig begrepen we al snel waar het door kwam, maar dan nog irriteerde het soms gewoon.

Bloggers willen jou inspireren

Door al dat thuiszitten heb ik weer gemerkt hoe belangrijk het is om als mantelzorger iets te hebben wat helemaal van jou alleen is. Wat dat voor mezelf is weet ik wel, ik zal dat zo vertellen. Maar voor iedereen kan dat anders zijn. Dus heb ik de bloggers van MantelzorgNL uitgedaagd tot een blogestafette waarin we ieder onze hobby of passie delen via de blogs. Heb jij als mantelzorger iets wat echt helemaal van jou is? Waar je even alleen kan zijn met jouw gedachten? Waarmee je even oplaadt doordat er geen zorg bestaat, maar alleen maar jij? Ik hoop het voor je. Zo niet, dan hoop ik dat de blogs in deze estafettereeks jou inspireren.

Tekenen

Mijn DING is tekenen en schilderen. Daar kan ik uren mee bezig zijn en mezelf helemaal in verliezen. En dat kan op verschillende manieren.

Soms teken ik iets moeilijks, zo heb ik laatste het Rietveldhuis in Utrecht nagetekend. Daar moet je echt goed je koppie bij houden en dan is er geen tijd voor andere gedachtes. Een andere keer laat ik mijn creativiteit de vrije loop en teken of schilder ik gewoon iets wat er in me opkomt. Een mooi landschap of een fantasiefiguur. De beweging van het potlood of de kwast over het papier, het kiezen van de vormen en kleuren… het neemt me even helemaal weg uit het hier en nu.

Heerlijk vind ik dat.

Een ander keer gebruik ik het tekenen om uiting te geven aan emoties. Blijdschap, boosheid, frustratie, verdriet… we kennen het allemaal maar al te goed en soms wisselen ze elkaar razendsnel af. Met een flinke klodder verf woest op een doek tekeer gaan kan dan een erg fijne uitlaatklep zijn.

Als ik niet veel tijd heb maar toch even iets wil, dan pak ik een schetsboekje en teken gewoon een beetje in het rond. Dan hoeft het niks te worden, maar is het gewoon fijn wat te kleuren. En als ik helemaal geen tijd heb, dan nog kan ik soms even ontsnappen door alleen maar na te denken over hoe mijn volgende schilderij er uit zal zien.

Kortom – tekenen en schilderen is mijn ding en helemaal van mij alleen. En ik ben zo blij dat ik dat heb! Samen met een vriendin vorm ik het kunstenaarsduo kunstZussies. We willen vooral kunst maken voor goede doelen of gewoon voor onszelf. Ik hoef er niks mee te verdienen. Ik wil gewoon lekker bezig zijn en af en toe even iets helemaal voor mezelf doen.

Is tekenen niks voor jou? Misschien dat de volgende blog in deze serie meer bij je past. Ik geef het stokje door aan Koen zodat hij ons kan vertellen over zijn hobby.

Ik ben Maike
Ik ben Maike. Ik werk als consultant, ben creatief en nieuwsgierig naar de wereld. Sinds 4 jaar heeft mijn man progressieve polyneuropathie, wat gepaard gaat met veel pijn, weinig energie en is hij genoodzaakt een rolstoel te gebruiken. Samen doen we er alles aan om te genieten van de mooie dingen van het leven.