Magazine MantelKRACHT

Magazine MantelKRACHT

MantelKRACHT is een magazine speciaal voor mantelzorgers. Inspirerend en voedend, zodat mantelzorgers in hun kracht worden versterkt.  Door herkenning, inspiratie, tips en ook gewoon soms wat meer luchtige informatie.

Het magazine ‘MantelKRACHT’ verschijnt drie maal per jaar. Terugkerende items zijn:

  • Persoonlijke verhalen van (bekende) mantelzorgers
  • Actuele reportages
  • Achtergrond: medewerkers van MantelzorgNL delen hun ervaringen
  • MantelzorgNL mix: korte nieuwsberichten
  • Boekentips en puzzel
  • Tips, bijvoorbeeld hoe je goed voor jezelf kan zorgen

Stuk voor stuk herkenbare onderwerpen voor mantelzorgers.

Quote van een van de lezers: “Mijn complimenten de voor uitgave van de nieuwe Mantelkracht. Veel van de artikelen zijn voor mij op mijn lijf geschreven.Ik had eht gevoel dat ik echt wat had aan deze editie. Ik ben al tien jaar mantelzorger voor mijn man en weet daarom hoe belangrijk het is te weten en te lezen dat ook anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. Ik vind veel herkenning in deze editie. Vooral de artikelen over mindfulness en de respijtzorg zijn voor mij eye-openers. Bedankt en veel succes met de volgende uitgaven.”

Verschijning

Het magazine MantelKRACHT verschijnt in februari, juni en oktober. De magazines krijgen verschillende thema’s:

  • Editie 1: Eind februari met thema: verbinding
  • Editie 2: Juni met thema: positieve gezondheid
  • Editie 3: Oktober met thema: o.a. Dag van de Mantelzorg

De najaarseditie verschijnt ongeveer één maand voor de Dag van de Mantelzorg (10 november). Op de Dag van de Mantelzorg organiseren veel organisaties activiteiten voor mantelzorgers. Denk aan steunpunten mantelzorg, gemeenten, zorginstellingen, werkgevers en sportverenigingen. Zij verspreiden het magazine in hun regio.

Je ‘eigen’ editie van het magazine

Het is mogelijk je eigen ‘op maat’ editie van het magazine te hebben.

Je vult je ‘eigen’ MantelKRACHT met je eigen logo, cover en lokale interviews. Maar als belangrijkste met contactinformatie van de eigen organisatie. Zo weet de lokale mantelzorger waar hij of zij moet zijn. Meer weten, kijk bij drukwerk op maat, of mail marketing@mantelzorg.nl.

‘Het gepersonaliseerde blad is heel goed ontvangen door onze achterban. Vorige week vertelde een mantelzorger van Marokkaanse afkomst dat ze onze verhalen heel steunend vond. Dit vertelde ze ook aan de andere mantelzorgers. Dus een goede pr.’

Sytske Stoop, Mantelzorgcoordinator bij Indebuurt033

Bestellen

Alle leden van, en organisaties die zijn aangesloten bij, MantelzorgNL ontvangen een exemplaar van het magazine Mantelzorger.  Organisaties kunnen het magazine per 100 exemplaren (bij)bestellen via platform.mantelzorg.nl. Heb je geen abonnement en wil je iets bestellen mail info@mantelzorg.nl.

Adverteren

In 2023 geven we MantelKRACHT uit zonder advertentieruimte. Op deze manier kunnen we nog meer relevante ‘eigen informatie’ opnemen ten behoeven van alle mantelzorgers in Nederland.