Aan de slag met ervaringsdeskundige mantelzorgers

Wil je als mantelzorgondersteuner, school of ziekenhuis een eigen ervaringsdeskundige inzetten? Op deze pagina lees je wat hierbij komt kijken.

Ervaringsdeskundige mantelzorgers zijn een waardevolle aanvulling op dat wat jij biedt als professional. Een ervaringsdeskundige kan namelijk verschillende rollen vervullen. Denk aan een rol als ondersteuner, beleidsbeïnvloeder, deskundigheidsbevorderaar of initiator van vernieuwing. Ze kunnen hun eigen verhaal vertellen in groepen of op individueel niveau. Bijvoorbeeld om je verhaal richting beleidsmakers kracht bij te zetten of om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Factsheet vol praktische informatie

Maar wie is die ervaringsdeskundige mantelzorger? Welke competenties moet iemand bezitten en hoe zit dat met het belonen van vrijwilligers? Antwoord op deze en andere vragen vind je in onze factsheet.

Instructievideo voor nieuwe ervaringsdeskundige mantelzorgers

Geschikte kandidaten gevonden? Met onze instructievideo ‘Aan de slag als ervaringsdeskundige mantelzorger? Zo doe je dat!’ help je aanstaande ervaringsdeskundigen goed op weg.

Liever een ervaringsdeskundige van MantelzorgNL?

Dat kan ook. MantelzorgNL werkt al jaren samen met ervaringsdeskundige mantelzorgers. Organiseer je een (online) gastles of bijeenkomst voor studenten van een zorgopleiding, (medewerkers van) een gemeente, zorginstelling, of voor een werkgever? Dan kun je ook een ervaringsdeskundige van MantelzorgNL inschakelen om het thema mantelzorg een gezicht te geven.

Factsheet inzet ervaringsdeskundige mantelzorgers

Ervaringsdeskundige mantelzorgers zijn een waardevolle aanvulling op dat wat jij biedt als professional. Een ervaringsdeskundige kan namelijk verschillende rollen vervullen. Denk aan…