Leestijd 1-3 minuten

​Overzicht van gratis apps voor mantelzorgers

Deze apps helpen je de zorg voor een naaste met anderen te delen.

Carenzorgt

Via de website carenzorgt.nl kan er een zorgagenda worden geopend. Je nodigt anderen uit voor je zorgpagina om samen in één vertrouwde omgeving informatie te delen. Je gebruikt de kalender om samen de zorg te organiseren of te zien wie er langs komt. Je kunt berichten schrijven om te laten weten hoe het gaat en notities bijhouden om belangrijke zaken niet te vergeten. Je kunt de agenda ook koppelen aan zorgorganisaties. Hierdoor kun je als betrokkene ook het zorgdossier bekijken, weet je wanneer de thuishulp langskomt, kun je de rapportage van de verpleging lezen of berichten uitwisselen met de zorgverlener.

Ga naar Carenzorgt

Hello 24/7 Family app

Niemand kan zonder hulp. Met de gratis Hello 24/7 app verbind je iedereen om samen de zorg voor een naaste te organiseren. Voeg als mantelzorger eenvoudig familie, vrienden en buren toe. Zo maak je eenvoudig een sociaal netwerk aan. De app zit vol handige functies; eenvoudig videobellen met elkaar, familie-agenda inclusief actiepunten, overzichtelijke chats en een centraal familieprikbord voor de dingen die niemand mag vergeten. Vanuit de app kun je diensten en producten bestellen en die je kunt koppelen aan de app.

Ga naar Hello 24/7

Huppla

‘Sterkte! Als ik iets voor je kan doen… “Hoor jij dat ook regelmatig? En kan je best hulp gebruiken maar weet je niet goed waarmee, wanneer en van wie? Maak een account aan op Huppla en nodig eenvoudig vrienden en bekenden uit. Huppla vraagt hen wat ze willen doen en jij krijgt dat in een helder overzicht. Dat maakt hulp inschakelen een stuk makkelijker! Initiatief van WeHelpen.

Ga naar Huppla

Kom op bezoek

Bij Komopbezoek kun je gratis en eenvoudig een online bezoekkalender aanmaken waarmee familie en vrienden bezoek kunnen plannen. De bezoekkalenders kunnen eenvoudig gedeeld worden met familie en vrienden. Zij hoeven geen account aan te maken om een bezoek te plannen. Als beheerder nodig je mensen uit om op bezoek te komen en zij plannen hun eigen bezoek in.

Ga naar Kom op bezoek

Nettie

App om onderling zaken te regelen. Kan zorg zijn, maar ook bijvoorbeeld het jaarlijkse familieweekend. Je maakt een groep aan met een thema (net als WhatsApp) en nodigt de anderen uit. Je maakt een regel aan in de agenda en klikt ‘regel ik’, ‘moet iemand regelen’ of ‘hoeft niemand te regelen’ omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Zo stem je onderling de actiepunten af.

Ga naar Nettie

ShareCare

Met de website of app kun je een zorggroep aanmaken en vervolgens kun je samen plannen en communiceren. Je kunt een groep maken, veilig chatten en een agenda delen. ShareCare Premium (betaald) biedt meer mogelijkheden voor een grotere groep of intensieve zorg.

Ga naar ShareCare