Doelgroepen

Een naaste met psychische of psychiatrische problemen?

Heb je zorgen over of zorg je voor een naaste met psychische of psychiatrische problemen? Dan heb je misschien behoefte aan een luisterend oor, steun of advies.

Je kunt hiervoor de Mantelzorglijn bellen via 030 – 760 60 55. Maar er zijn ook verschillende organisaties die specifiek hulp bieden aan mantelzorgers van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Waar kun je terecht?

  • Familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen kunnen terecht bij Labyrint in perspectief voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact.
  • Familie en vrienden van iemand met een kwetsbaarheid voor psychoses kunnen terecht bij Ypsilon. Zij bieden online, telefonisch en sociaaljuridisch advies. Daarnaast geeft Ypsilon ook trainingen, voorlichtingen en lotgenotencontact.
  • Voor de online zelfhulpcursus ‘Hoe gaat het met u?‘ kun je terecht bij MijnIhelp (initiatief van Arkin). Deze zelfhulpcursus helpt je om je eigen kracht te versterken en geeft handvatten hoe je zaken kunt oppakken in jouw situatie.
  • Voor tips over het stellen van grenzen en omgaan met gepieker, stress en slaapproblemen kun je terecht bijFonds Psychische gezondheid.
  • Heb je behoefte aan steun en advies van een deskundige? Iemand die de weg in GGZ kent en antwoord kan geven op je vragen? Vraag dan bij de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen een familievertrouwenspersoon aan voor ondersteuning.
  • MIND Korrelatie biedt anonieme en professionele psychosociale hulp, zowel telefonisch als online voor iedereen die daar om vraagt.

Deze website maakt gebruik van cookies.