Leestijd 1-3 minuten

Verhalen van jonge mantelzorgers

Onderwijs combineren met mantelzorg is een pittige opgave. Jolinda en JamieLee vertellen er je het één en ander over in onderstaande filmpjes!

Jonge mantelzorger Viroen over hoe belangrijk het is dat je je zorg deelt

Zo op het eerste gezicht is Viroen een heel gewone student. Maar niets is minder waar. Een reeks herseninfarcten bij zijn moeder zette een dikke streep door zijn onbezorgde bestaan. Viroen vertelt hoe hij dit ervaart en hoe belangrijk het is dat je je zorg deelt. Lees zijn verhaal.

Lees het verhaal van Femke en haar zus Floor

Femke (16) vertelt openhartig over haar leven samen met haar zus Floor (20). Floor lijdt aan het RETT syndroom en heeft daardoor een meervoudige handicap. Lees het verhaal.

Lois deelt haar ervaring over studie & mantelzorg

Als haar broertje met autisme boos was, kreeg Loïs hem rustig. Als haar vader, die sinds haar tiende MS heeft, hulp nodig had, hielp ze hem met eten. En toen haar moeder borstkanker kreeg was dat wel een klap, maar zette ze ook daar haar schouders onder. Lees haar verhaal.

Lees de verhalen van blogger Minou

Ik ben Minou van den Nieuwendijk en ben 22 jaar oud. Ik ben net afgestudeerd als farmakundige en werk momenteel full-time in de farmaceutische industrie. Naast full-time werken ben ik mantelzorger voor mijn moeder, die de longziekte COPD heeft. Met mijn verhaal hoop ik op herkenning en inspiratie bij studenten en jongeren die ook mantelzorgtaken op zich hebben. Lees haar blog.

Tim en Sophie zijn jong en mantelzorger

Bekijk het animatiefilmpje: